Ana Sayfa İçin... Hakkımızda Bilgi için... Sporcularımız Hakkında Bilgi İçin.... Fotoğraf Galerisi için... Kayıt Olunuz... Bizimle İletişim Kurmak İçin...  
 
 


Kelebek yüzme :

oldukça yeni bir yüzme stilidir. Bu stil kurbağalama yüzüşünden gelir, çünkü kolların ters hareketleri suyun üzerinde yapılır. Kolların çekişi kalçalara kadar uzanır. Kolların çekilmesi ile birlikte dolfin ayak yapılır. İsteğe bağlı olarak 1,2,3... kolda bir nefes alınarak yüzülebilir. Diğer stillere göre oldukça ağırdır. Kasları gelişmemiş insanlar zorlanabilirler.
Bu stilde, yüksek derecede kuvvet hareketlilik ve suya alışkanlık bulunmasını gerektirdiğinden yüzmeye yeni başlamakta olanlar kelebek stilinde yüzmeyi normal olarak diğer yüzme stillerini öğrendikleri kadar kısa sürede öğrenemezler. Gerçekten, bu stil, genellikle, diğer yüzme stillerinde ustalaşmış olanlara öğretilir. Bazı öğretmenler, gereksiz yere, bu yüzme stilini öğretmekte isteksiz davranırlar, diğer bazıları ise, bir sınıf veya bireye verdikerli ilk derslerde basitleştirilmiş şekli ile bu stili bir eğlence faaliyeti olarak kullanırlar.

Su üzerinde durabilme kabiliyeti, bu stil için çok önemlidir. çünkü; kollar suyun üzerinde başlangıç durumuna geçerken baş nefes almak için yukarı kalkar. Vücutları su üzerinde iyi durabilenler bu hareketi iyi duramayanlardan çok daha az gayretle başarabilirler. Omuz çemberindeki hareketlilik eksikliği çoğu kez kollarının başlangıç durumuna geçisinin yavaş olmasına ve dolayısıyla de yüzüş durumunun bozulmasına sebep olur. Bu duruma ilaveten kolların suyun dışına tam olarak çıkmaması tedricen artan bir direnç oluşturacak ve sonunda yüzebilmek imkansız olacaktır.

Dolayısıyla, vücudun doğal yapısı, bazı kimselerin başkalarından daha fazla başarılı olmasını sağladığı doğrudur. Mamafih bütün çocuklara kelebek stili yüzmeyi deneme fırsatı verilmelidir, çünkü, hepsi bu stilde ustalaşmayı başaramasa bile, ilerleyen uygulamalar su içinde yararlı deneyimler kazandırır.



   

Vücut mümkün mertebe yatay tutulmalı ve baş doğal kesmelidir. Aralıklı veya birbirini sıra ile takib eden nefes alp verme hareketi bu yüzme durumunu korumakta çok yardımcı olur. Kol ve bacak hareketlerinin tepkisi nedeniyle vücudun dalgalanmasının önüne geçilemez.Usta bir yüzücüde dalgalanma derecesi kontrollü ve azdır ancak bu stili yeni öğrenmekte olanda kontrolsüz ve fazladır.

Bu stille yarışmalarda yüzüldüğü zaman yüzme kuralları vücudun göğüs üzerinde tutulmasını ve omuzların yatay olmasını istemektedir.
Serbest Yüzme...
Sırt üstü  Yüzme...
Kelebek Yüzme...
Serbest Yüzme...
Yüzme Havuzu
Olimpik Yüzme Havuzu Özellikleri...
Havuz Suyu Nitelikleri...
Havuz Ortamı...
Havuz Tarihçesi...
Yüzmenin Faydaları...
Solunum Sistemi Faydaları...
Kas ve İskelet Sistemi Faydaları...
Kalp ve Dolaşım Sistemi Faydaları...
Sinir sistemine Faydaları...
Spor Yapan ve Yapmayan
Beslenme...
Diğer Faydaları...
Sezon Programı İçin...
Haberler ve Duyurular...
 
Web Tasarım İşileriniz İçin mail gönderiniz...  
Free Hit Counter   Web Sitemizin Tüm Hakları Saklıdır kopya Yapılamaz,Yapanlar Hakkında Yasal İşlem Yapılacaktır....Mail göndermek İçin...
Sitemizde Bulunan Görsel Ögeleri İzleyebilmek İçin Lütfen Buradan Flash Plug-in'i Buradan Java Plugini Bilgisayarınıza yükleyiniz
Sitemizi en iyi 1024x768 Çözünürlükte ve internet Explorer 6.0 İle İzleyebilirsiniz.